На Жуковому острові почалась забудова

05.07.2010  11:46

1 2 3 4 5
Національний екологічний центр заявляє, що на Жуковому острові розпочалась забудова. 

"Це здійснюється попри те, що останні три роки триває судовий процес, покликаний зупинити незаконну роздачу земель ландшафтного заказника. І саме в той час, коли закінчились 3 місяці, відведені столичній владі Кабінетом міністрів на усунення незаконних забудов у Києві", йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим громадські організації звернулись до контролюючих органів з проханням зупинити незаконне будівництво. 

"Особливу занепокоєність викликають надзвичайно швидкі темпи будівництва, що відбувається з очевидними порушеннями норм як природоохоронного законодавства, так і будівельних норм. Незаконний паркан та роботи ведуться в людному місці, де є чимало відпочиваючих - на березі затоки, неподалік піщаних кар'єрів "Київміськбуду". Дивно, що адміністрація заказнику та міліція до сих пір не змогли належним чином відреагувати", йдеться в повідомленні. 

Як відомо, що ландшафтний заказник "Острів Жуків" створений у 1999 році у Голосіївському районі Києва, в заплаві Дніпра. Фактично, заказник поглинає всю збережену частину природного масиву "Конча-Заспа", який в минулому був першим в Радянській Україні природним заповідником.

Київрада у серпні 2007 року скоротила площу заказника з 1794 га до 196 га.  На думку природо охоронців, це рішення було прийняте з грубими порушеннями законодавства.

Рішення Київради було оскаржене в суді у  грудні 2007 року, однак судовий процес триває досі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ