Перенесення центру області – боротьба за землю і великі гроші



Фото vinnica.info
Перенесення центру області з Києва до іншого міста вигідне багатьом можновладців. Бо з одного боку за цим стоїть звільнення 12 тисяч га територій у столиці і багатомільйонні інвестиції у місто-щасливчик, пише "Газета по-київськи".

Завдяки перенесенню управлінь обладміністрації, які знаходяться на площі Лесі Українки, на вулицях Хрещатик, Червоноармійська, Мельника, Артема тощо, чиновники отримають чимало вільної землі, якою зможуть дуже вигідно розпоряджатися.

Керівництво Київщини чітко заявило, що з Кабміном існує домовленість: новий облцентр повинен розташовуватися на правому березі за 60-80 км від Києва, щоб обласним чиновникам не захотілося їздити на роботу з Києва, збільшуючи затори на дорогах.

Однак, Ірпінь, який є чи не першим претендентом на новий облцентр, цим вимогам не відповідає.

Видання припускає, що фактором, яким визначить переможця в цій гонці можуть виявитися далеко не відповідність вимогам і достоїнства населеного пункту, а ім'я і важливість лобіста.

Як відомо, проект постанови ВР "про створення Ірпеня" підготовлений жителем Ірпеня регіоналом Петром Мельником, який очолює Податкову академію - по суті, містостворююче підприємство Ірпеня.

Кандидатуру Вишневого лобіює мер міста Анатолій Гошко, який очолював міський передвиборний штаб Віктора Януковича.

Можливо, саме тому в законопроекті Мельника "регіональне" місто Вишневе запропоновано зробити столицею Києво-Святошинського району.

Не залишається позаду і Біла Церква - її, за словами мера міста, впевнено просуває заступник губернатора Володимир Полочанинов - голова облкомітету з економічних реформ президента.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ