Попов: зарплатні борги треба погасити за 3 місяці


Київська міська адміністрація має намір вирішити питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати на комунальних підприємствах у найближчі три місяці.

Про це на колегії у п'ятницю заявив перший заступник голови КМДА Олександр Попов.

Зокрема, за його словами, кожне підприємство повинне скласти графік погашення заборгованості і ліквідовувати її по 33% щомісяця.

"Виплата заборгованості по зарплаті – це святе. Це треба вирішити і забути. Я пропоную такий графік роботи у цьому напрямку. Беремо три місяці наступні і по 33% ми зменшуємо заборгованість по зарплаті кожного місяця. Якщо ми цей графік не виконуємо я особисто сам себе лишу преміальних і всіх тих, хто відповідає за вирішення цих проблем", - сказав Попов.

Він також додав, що особлива увага влади буде звернена на роботу комунальних підприємств.

"Комунальні підприємства повинні працювати прибутково. Я думаю, ми запропонуємо такий підхід – приблизно наприкінці 3-4 кварталу кожне підприємтсво підготує і подасть на затвердження КМДА фінансовий план на 2011 з визначення перспектив стабільної роботи, виплати заробітної плати і, безумовно, наявності прибутків у результаті своєї діяльності. Якщо ми не побачимо перспектив у стабільній роботі, то навіщо нам такі підприємства?", - сказав чиновник.

На сьогодні, за даними мерії, заборгованість по зарплаті становить близько 161,4 мільйона гривень.

"Українська правда. Київ"
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ