За півроку Київ опиниться на межі дефолту, - БЮТ


Наступний рік Київ може зустріти на межі дефолту, бо не зможе обслуговувати сукупний борг розміром 11,5 мільярдів гривень. 

Про це заявив член постiйної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, бютівець Сергій Мельник, коментуючи підсумки колегії КМДА, присвяченої виконанню бюджету Києва за перше півріччя 2010 року.

"На сьогоднішній день сукупний борг столиці вже становить близько 8 мільярдів гривень, а до кінця року складе усі 11,5 мільярдів. Якщо врахувати необхідність погашення 450 мільйонів доларів, то на початку наступного року Київ опиниться на межі дефолту, тобто буде не в змозі виконати свої боргові зобов’язання", - вважає Мельник, якого цитує прес-служба фракції БЮТ.

Депутат роз’яснив, з чого складеться сума в 11,5 мільярда гривень сукупного боргу: 700 мільйонів доларів зовнішніх запозичень, 1 мільярд 200 мільйонів гривень минулорічних кредитів для відшкодування різниці у тарифах, 1 мільярд 118 мільйонів гривень – борг Києва перед казначейством за середньостроковою позичкою 2009-го року та 3 мільярди 700 мільйонів гривень, які Київ має залучити на виконання доручень уряду для погашення заборгованості перед АЕК "Київенерго", а також з метою закупівлі нового рухомого складу для КП "Київпастранс".

"Можливо, доведення Києва до дефолту – це цілеспрямована політика уряду? Адже мені як фінансисту абсолютно незрозуміло, яку мету ставив перед собою уряд, "навантажуючи" Київ додатковими борговими зобов’язаннями у 3,7 мільярда гривень?" – додав Мельник.

Він відзначив, що звіт КМДА про хід виконання бюджету міста Києва у першому півріччі 2010 року свідчить про наповнення доходної частини бюджету на рівні минулого року. 

У результаті це може призвести до невиконання бюджету столиці-2010 щонайменше на чверть.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ