Голубченко розказав, коли зміниться якість компослуг


Якість комунальних послуг, що надаються у Києві, покращиться тоді, коли з'явиться виробник цих послуг.

Про це у четвер заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, відповідаючи на питання, чи покращиться якість послуг у зв'язку з підвищенням тарифі.

"Якість послуг зміниться після того, як з'явиться виробник гарячої води, якого у нас немає, і виробник тепла", - сказав чиновник.

Він пояснив, що кияни отримують неналежної якості послуги (наприклад, те що з гарячого крана 5 хвилин стікає холодна вода) через те, що АК "Київенерго" відмовляється стати виробником гарячої води.

"Кияни отримують воду в м3 і розцінка в неї в м3, а "Київенерго" продає енергію в гігакалоріях і нічого не хоче знати про метри кубічні. "Київенерго", який використовує закон про теплоенергетику не хоче визнавати себе виробником гарячої води, а ми заставити не можемо", - сказав Голубченко.

Він додав, що столична адміністрація сама хотіла стати виробником послуг і просила "Київенерго" передати їй на баланс теплопункти, але компанія цього теж не хоче.

Водночас він наголосив, що нині колишній міністр ЖКГ Олександр Попов перейшов на роботу в мерію, а в Міністерстві ЖКГ лежить методика розрахунку гарячої води, тож у столичної влади з'явиться певне адміністративне право "на сесії визнати, що "Київенерго" є виробником води".

"Як тільки з'явиться виробник гарячої води, з'явиться контроль за кількістю води і плата кожного мешканця за воду зменшиться відсотків на 15", - сказав Голубченко.

Водночас фінансовий директор АК "Київенерго" Михайло Уткін у коментарі "Українській правді. Київ" повідомив, що енергокомпанія ніколи не відмовлялася виконувати функції з виробництва гарячої води.

"Чиновники, які таке стверджують, відверто кажучи, намагаються позбавити себе відповідальності. Насправді компанія через тих самих можновладців досі не отримала можливості стати виробником послуг з гарячого водопостачання. Адже жоден нормативний документ не регламентує  діяльність  послуги "Виробництво гарячої води"", - сказав Уткін. 

Він додав, що відсутність такої послуги в державі не є проблемою Києва і тим більше "Київенерго" - це питання, яке треба вирішувати на державному рівні.

"Для здійснення послуг з виробництва гарячої води силами "Київенерго" на законних підставах необхідно законодавчо на державному рівні закріпити низку серйозних рішень.  "Київенерго" вже неодноразово виносила такі пропозиції як на столичний, так і на державний рівень. Ми готові співпрацювати з усіма органами щодо розробки методик, нормативів і гадаємо, що оскільки на керівні посади в КМДА нарешті прийшли професійні люди, це питання зрушиться з місця", - сказав Уткін.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ