У Києві запустили річковий трамвай

01.07.2010  16:49

1 2 3
1 липня у столиці відбувся офіційний запуск річкового трамваю. Разом з тим було відкрито нову станцію "Наводницький парк", звідки, власне, і вирушив у перший рейс теплохід "Ріверест", повідомляє прес-служба КМДА.

Цього року річковий трамвай курсуватиме лише ввечері по буднях у двох напрямках - з Подолу на Березняки та Оболонь, а вартість поїздки становитиме 15 гривень.

За ловами заступника голови КМДА Олександра Мазурчака, минулого року цей вид транспорту перевіз близько 14 тисяч пасажирів.

" Запуск річкового трамваю - це більш соціальний проект, ніж комерційний. Разом з тим, він дає можливість покращити транспортне з'єднання території Наводницького парку з житловим масивом "Оболонь" та, фактично, з центром міста, де є річковий вокзал. За умови попиту киян та збільшення пасажиропотоку, маршрут річкового трамваю буде розширено", - розповів заступник голови КМДА.

Як відомо, річковий трамвай, який з'явився у червні минулого року, повинен був розвантажити столичні мости від заторів та зекономити час киян, який вони втрачають на дорогу до роботи і додому у ранкові та вечірні години-пік.

Однак, з Березняків до Подолу пором плив близько 30 хвилин і забирав з кишені киян 10 гривень, а в той самий маршрутка проходила цей маршрут за 15 хвилин і 2 гривні.  

Фото Віктора Кіщака

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ