До кінця року комунальні тарифи не зростатимуть?


Керівництво київської адміністрації не прогнозує підвищення тарифів на компослуги до створення єдиного державного регулятора цін на ринку комунальних послуг.

Про це на брифінгу у четвер повідомив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

"У зв'язку з тим, що прийнято рішення створювати єдиного регулятора по тарифах, я не думаю -  на даний момент я вже за це не відповідаю і не можу сказати, як будуть діяти далі мер і перший заступник, - але я передбачаю, що ніяких змін тарифів не буде тому, що буде введено в дію єдиний регулятор і він уже визначить рівень тарифів", - сказав чиновник.  

Водночас він додав, що тариф, який вступив у дію з 1 липня не є економічно обґрунтованим.  

"Нам встановлено собівартість послуги по гігакалоріях Держінспекцією по цінах на рівні 192 гривні. Додайте сюди ПДВ та хоча б 3% інвестиційних коштів і це буде 257 гривень. Ми встановили 182 гривні - так це є економічно обґрунтованим?", - сказав Голубченко.

"Про єдиний регулятор тарифів сказав президент, він дав таке доручення. Я впевнений, що рішення президента виконується швидко і точно, тому я впевнений, що такий регулятор з'явиться до кінця року. Моя точка зору, що до встановлення єдиного регулятора підвищення не буде. А коли з'явиться єдиний регулятор, я не можу прогнозувати як він діятиме, тому що він буде підпорядкований Кабміну", - сказав чиновник.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ