Голубченко просить Попова розібратися з "Плесом"


Заступник голови КМДА Анатолій Голубченко звернувся до першого заступник голови КМДА Олександра Попова з пропозицією навести лад на КП "Плесо".

Про це він сказав під час брифінгу у четвер.

" Я вчора (30 червня) вніс пропозицію Олександру Попову терміново змінити керівництво "Плеса", взяти під контроль його діяльність, перевірити всю діяльність "Плеса" і навести там лад і порядок", - сказав Голубченко.

Він додав, що на підприємстві дійсно дуже багато проблем, і що за 1,5 року на ньому змінилося 4 чи 5 керівників, але все це буде вирішено.

"Олександр Павлович (Попов) мене зрозумів, підтримав, і, я думаю, він зробить певні висновки терміново. Надтерміново", - сказав Голубченко.

Як відомо, проблеми з КП "Плесо" тривають досить давно - на підприємстві зникали документи, книги обліку договорів, печатки. Зокрема, минулого року підприємство не підготувало до купального сезону жодного пляжу, на що було виділено 24 мільйони гривень.

Також минулого літа прокуратура Києва порушила кримінальну справу стосовно заступника виконавчого директора та інспектора КП "Плесо" за вимагання та отримання хабара у сумі 130 тисяч гривень.

Пізніше Голубченко заявив, що тодішній керівник "Плеса" Ігор Смикун отримав догану від Київської міської адміністрації.

У вересні минулого року Контрольно-ревізійне управління в Києві виявило порушень у фінансово-господарській діяльності КП "Плесо" на сума понад 21 мільйон гривень.

29 листопада 2009 року Київська міська рада створила нове спеціалізоване водогосподарське комунальне підприємство "Київводфонд", у  зв'язку з тим, що КП "Плесо" не здатне виконувати покладені на нього функції.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ