Партія регіонів хоче перенести центр Київської області до Ірпеня



Фото vinnica.info
Верховна рада має намір об'єднати п'ять населених пунктів Київської області у місто Ірпінь та надати йому статусу адміністративного центру області.

Про це йдеться у проектів постанови ВР №6594 від 29 червня, оприлюдненому на сайті Верховної ради.

Згідно з текстом документу, ВР планує "утворити у Київській області місто Ірпінь за рахунок об'єднання і в межах існуючих міст Буча, Ірпінь з селищами міського типу Ворзель, Гостомель, Коцюбинське та надати йому статус адміністративного центру області".

Крім того, планується надати місту Вишневому Київської області статус адміністративного центру Києво-Святошинського району.

Відповідний проект постанови був зареєстрований нардепом від Партії регіонів Петром Мельником, який є почесним президентом і ректором Національного університету державної податкової служби України, що в Ірпені.

Обґрунтування необхідності прийняття постанови він пояснює тим, що "столиця України м. Київ одночасно має статус адміністративного центру Київської області та адміністративного центру Києво-Святошинського району".

Крім того, у пояснювальній записці до проекту наголошується, що відповідно до указів Президії Верховної Ради Української РСР 1962-1965 років та наступними законодавчими актами до Ірпеня були віднесені селища міського типу Буча, Ворзель, Гостомель, Коцюбинське, які утворили за ці роки єдиний комплекс інфраструктури забезпечення громад комунальними та іншими послугами.

Згідно з текстом документу, реалізація постанови не потребує виділення коштів оскільки певні витрати (зміна бланків, печаток тощо) "повністю будуть компенсовані економією коштів за рахунок оптимізації адміністративного управління відповідними містами, районами та областю в цілому".

"Українська правда. Київ"        

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ