На місці скверу біля центрального рагсу зведуть 5-зірковий готель


У Шевченківському районі столиці збудують громадський центр з 5-зірковим готельним комплексом до ЄВРО-2012.

Відповідне розпорядження підписав міський голова Леонід Черновецький, повідомляє прес-служба мерії.

Згідно з документом, громадський центр та готель "SKY TOWERS" збудують на вул. Шолуденка в межах просп. Перемоги та вул. Борщагівської.

Виконуватиме будівельні роботи ТОВ "Агенція офісного будівництва".

Зокрема, з 21 червня 2010 до 20 вересня 2011 року забудовнику доручено виконати роботи з прокладання інженерних мереж до громадського центру з 5-зірковим готельним комплексом.

Крім того, у зв'язку з поетапним виконанням робіт з тимчасовим обмеженням проїжджої частини, буде організовано нову схему дорожнього і пішохідного руху.

Після завершення робіт ТОВ "Агенція офісного будівництва" доручено відновити покриття проїжджої частини та тротуарів.

Як відомо, станом на сьогодні офіційним туристичним оператором турніру УЄФА - туристичною агенцією TUI Travel - для розміщення у Києві та Київській області цільових груп УЄФА з київськими готелями підписано 72 угоди загалом на 5 тисяч 992 номери. З  них 1 тисяча 950 номерів передбачено у 5-зіркових готелях.

Як повідомлялося раніше, територія біля Центрального РАГСу вже потрапляла до будівельного скандалу. Так, компанія КАН "Девелопмент"  на початку березня біля Центрального РАГСу знищила близько 100 дерев у сквері.  За словами активістів, які виступають проти забудови, компанія планує спорудити тут готельно-офісний комплекс у вигляді двох 54-поверхових веж.

За словами голови Шевченківської РДА Віктора Пилипишина, знищення скверу на перетині вулиць Борщагівської та Повітрофлотського проспекту дозволила столична влада.

У кінці березня противники незаконної забудови столиці та місцеві жителі провели мітинг і міні-суботник, де висадили дерева і кущі замість знищених забудовником. Цим, за їх словами, вони хотіли показати, що категорично не згодні з політикою київської влади по знищенню зелених зон і вимагають зупинити забудову як цього скверу, так і інших парків і скверів міста.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ