Для іногородніх пенсіонерів вхід у метро платний


Пенсіонерка Наталя Войцех, яка живе у Броварах і відпрацьовує в Києві розповіла, що її не пропустили в метро "по пенсійному".

"Більше року користувалася метро безкоштовно, раптом на День конституції на станції метро "Лісова" у мене перевірили пенсійний і не пропустили. Сказали, що для пенсіонерів, у яких немає київської реєстрації, вхід платний", - сказала вона "Газеті по-київськи".

За совами начальника прес-служби Київського метрополітену Надії Шумак, насправді для іногородніх пенсіонерів проїзд у київському метро платний уже 13 років, просто не на кожній станції чергові вдивляються в пенсійне посвідчення.


"З 1997 року для всіх пенсіонерів - не важливо, з якого міста - скасували право на безплатний проїзд. Це право залишили тільки для дітей війни і ветеранів праці. Але потім рішенням Київрада від 27 листопаду 2008 року київським пенсіонерам дозволили їздити безкоштовно. На приїжджих це рішення не поширюється", - сказала Шумак.

Вона додала, що зараз у київському метро безкоштовно можуть їздити пільговики 37-ми категорій. Якщо в пасажирів виникають питання, то  потрібно зателефонувати у відділ зв'язків із громадськістю (тел. 238-58-55), де всі пояснять.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ