Псевдочиновник Адміністрації президента обдурив громадян на $1,3 мільйона


Столична міліція затримала шахрая Миколу Ільницького, який, називаючись високопосадовцем Адміністрації президента, обдурив громадян на суму понад 1 мільйон 326 тисяч доларів.

Про це пише "Газета по-київськи".

За інформацією прес-служби столичної міліції, шахраювати колишній начальник молокозаводу в Василькові почав ще в 2006 році.

Показуючи звичайну візитку зі своїм ім'ям і реквізитами міфічного автодепартаменту при президентській канцелярії, він зумів втертися в довіру до дуже заможних людей.

На словами начальника прес-служби столичної міліції Володимира Поліщука, одна громадянка передала аферистові $580 тисяч за обіцянку влаштувати її заступником голови правління НАК "Нафтагаз України".

"До того ж хитрун пообіцяв їй допомогти з покупкою трьох нібито конфіскованих "Мерседесів" за безцінь і вибити в оренду ділянка в смт Ворзель", - сказав Поліщук.

Ще один чоловік за $10 тисяч купився на пропозицію зайняти неіснуючу посаду самого шахрая.

Зловмисник "займався" виділенням землі в селі Віта Поштова і квартир у Києві, продажем "Лексусів" і "Тойот" ніби-то з президентського гаража, орендою елітної нерухомості.

На сьогоднішній день у міліції є докази по 11 епізодах шахрайства. Ільницький переховувався від слідства - його схопили 18 червня цього року на проспекті Перемоги навпроти будинку №80/27 з кокаїном.

Зараз проти шахрая порушені кримінальні справи за шахрайство в особливо великих розмірах, відмивання грошей і незаконне збереження наркотиків.

Тепер на нього чекає до 12 років в'язниці з конфіскацією.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ