Троє псів мало не роздерли жінку


35-річну Оксану Гаркавенко, яка приїхала на дачу в районі Віти Поштової під Києвом ледве не загризли три домашні собаки, а господарка псів відбулася лише штрафом.

Про це "Сегодня" розповіла сама постраждала.

За її словами, пси накинулися на неї по дорозі до магазину.

"Я йшла по дорозі, коли до мене підбігли три пси бійцівської породи - африканський бурбуль. Я злякалася величезних собак і зупинилася, а їхня господарка, жінка років 30-ти, сказала, щоб я не боялася і йшла далі. Як тільки я початку йти, пси кинулися на мене і почали дерти. Я знепритомніла від болю, пам'ятаю тільки, що господарка не могла удержати своїх псів і просто відпустила повідці", - сказала Гаркавенко.

Жінці пощастило, що перехожі кинулися відганяти псів і викликали "швидку". Операція тривала 4 години, хірурги наклали на розірване тіло 230 швів, голову постраждалої лікарям довелося збирати із семи шматочків - собаки зняли скальп, відзначає видання.

Щодня лікування Гаркавенко обходиться майже в тисячу гривень, власниця собак Наталя проплатила лише за перші дні стаціонару.

Нині господарка агресивних тварин на питання не відповідає, мовляв, йдіть до суду.

Однак, за словами голови прес-служби столичної міліції Володимира Поліщука, міліція в даному випадку може стягнути з власниці собак лише штраф - трохи більше 50 гривень. Крім того, постраждала може подати позов на хазяїв псів і зажадати відшкодування матеріального (лікування) і морального збитку.

Видання наголошує, що в тому, що домашні пси кусають перехожих, винуваті не тільки їхні власники, які неправильно виховують собак. Проблема ще й в тому, що тварин ніде вигулювати.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ