У мерії поділили обов'язки. Оновлена



Фото з сайту МінЖКГ
Нове керівництво столичної мерії вже розділило обов'язки між новими заступниками голови КМДА. На самому сайті міськадміністрації ці змін ще немає - там тільки прибрали прізвища старих заступників і поставили нові.

Однак, наразі вже відомо, кому і яка галузь дістанеться, пише "Сегодня".

Так, сферою ЖКГ буде займатися колишній заступник Олександра Попова по міністерству Олександр Мазурчак.

За інформацією видання, з ним Попов знайомий 12 років.

"Я, зокрема, одержав завдання зосередитися на енергозберігаючих технологіях. У будинках будуть встановлені лічильники тепла. І незважаючи на підвищення тарифів на опалення і гарячу воду, кияни фактично будуть платити менше через ці технології", - сказав Мазурчак.

Мазурчак буде курирувати ГУ комунального господарства, ГУ житлового господарства, ГУ контролю за благоустроєм, ГУ енергетики, енергоефективностіи й енергозбереження, повідомляє "Інтерфакс".

Місце Дениса Басса, який займався інвестиціями й економікою, дістанеться Руслану Крамаренку, колишньому заступнику Попова по МінЖКГ.  

Крамаренко буде курирувати Головне фінансове керування, ГУ внутрішнього фінансового контролю й аудиту, ГУ економіки й інвестицій, ГУ цінової політики, ГУ земельних ресурсів.

Олександр Пузанов відповідатиме за зв'язки із силовиками. Чого раніше не було у столичній адміністрації. Він курируватиме ГУ з питань внутрішньої політики і зв'язків із громадськістю, ГУ комунальної власності, відділ взаємодії із судами, правоохоронними органами й органами юстиції, відділ з питань попередження і протидії корупції.

"Його завдання - захистити муніципальні активи: землю, нерухомість. Навколо багатьох об'єктів ведуться суперечки, правоохоронці вказують, що деякі рішення прийняті з порушеннями. Тому завдання - усе повернути у власність міста", - сказав Попов.

За словами джерела видання в Апараті президента, 33-річний Пузанов - однокласник сестри голови АП Сергія Льовочкіна Юлії.

"Це креатура Льовочкіна, як тільки почалася це катавасія з київською владою, він з Банкової не виходив. Знаю, що Пузанов живе в центрі у величезній квартирі", - сказав співрозмовник видання.

За словами Пузанова, він буде "займатися землею й об'єктами комунальної власності".

"Необхідно провести аналіз, відчуження яких цінностей було з порушенням закону, потім будемо оскаржити рішення в суді", - сказав він новий заступник голови КМДА.

Гуманітарними питаннями у мерії займатиметься Леонід Новохатько. За інформацією видання - це креатура міністра освіти Дмитра Табачника, з яким вони працювали в АП, разом писали книгу, в один час були в КНУ імені Шевченка: Табачник - студентом, а Новохатько - аспірантом.

Тоді ж помічником проректора з наукової роботи працював Леонід Черновецький. З 1996 по 2001 рік Новохатько працював заступником міністра освіти. 

так, у  мерії Новохатько буде курирувати ГУ культури, ГУ освіти і науки, ГУ у справах сім'ї, молоді і спорту, управління у справах національностей і релігій, ГУ праці і соціального захисту, ГУ охорони культурної спадщини, управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів праці, а також службу у справах дітей.

Олександр Мещеряков, який донедавна працював у структурі СБУ в госпчастині, буде відповідати за капітальне будівництво. Йому дісталися Головне управління містобудування й архітектури, ГУ капітального будівництва, ГУ житлового забезпечення.

До служби в органах генерал-лейтенант Олександр Мещеряков був у Міноборони заступником міністра, куратором служби розквартирування військ і капбідівництва.

Зі старої команди залишився Віктор Сівець, що очолював виборчу кампанію Віктора Януковича в Києві, начальник апарату КМДА Броніслав Стичинський, який лишається в мерії ще з часів Омельченка, та Анатолій Голубченко.

Відтепер Голубченко буде курирувати ГУ з питань підготовки і проведення Євро-2012, ГУ транспорту і зв'язку, ГУ з питань реклами, управління з надання ритуальних послуг, управління туризму і культури.

Крім того, 29 червня планують призначити заступника голови КМДА Віктора Сівця, який наразі є виконуючим обов'язки заступника. Він буде курирувати ГУ з питань регуляторної політики і підприємництва, ГУ промисловості, науково-технічної й інноваційної політики, ГУ з питань захисту прав споживачів, ГУ екології й охорони навколишнього середовища, відділ з питань охорони праці, ГУ торгівлі і побутового обслуговування.

Також зараз готується конкурс з призначення на посаду начальника ГУ охорони здоров'я і ГУ містобудування й архітектури.

Як відомо, раніше між собою розподілили обов'язки сам Попов і мер Києва Леонід Черновецький.

"Я буду відповідати за господарство, а мер Леонід Черновецький - за політику. Я не претендую на його повноваження, сподіваюся, він не буде претендувати на мої", - заявляв Попов, який зараз буде курирувати роботу Головного управління з питань надзвичайних ситуацій, головного управління з питань охорони здоров'я та ГУ преси й інформації.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ