На виставці "Київська казка" продавали українських зірок

26.06.2010  19:07

Найдорожча колекційна лялька (Анна Мітрані)
У рамках виставки авторської ляльки "Київська Казка" відбувся благодійний бенефіс "Зоряні ляльки творять добро".  

На аукціоні можна було придбати лялькових Ані Лорак, Роксолану, Ван Дама, Богдана Ступку та інших діячів мистецтва та спорту.  

Експонатами продажу стали ляльки, "народжені" за співпраці професійних майстрів та українських зірок. Серед них Ані Лорак, Світлана Лобода, Віталій Козловський, Діана Дорожкіна. 

На відміну від інших, Ольга Сумська та Руслана Писанка робили власні лялькові копії самостійно, без допомоги фахівців. Найдорожчим лотом стала лялька Віталій Кличка. Ціну "лялькового боксера" організатор проекту коментувати відмовився. 

Кошти від проведення бенефісу та благодійного аукціону підуть на реалізацію освітньої програми "Нова школа – нові можливості", створення школи журналістики для сиріт та дітей з малозабезпечених сімей України. 

На виставку ляльок приїхало понад сто майстрів з 30 країн світу, що беруть участь у проекті. Автори з України, Росії, Німеччини, Франції демонструють не просто ляльок, а справжні витвори мистецтва, які коштують від 100 до 15 тисяч євро. Найдорожчі колекційні експонати можуть сягати 20-50 тисяч. 

Гордістю виставки стали презентації таких відомих майстрів ляльок як Хільдегард Гюнцель та Анна Мітрані.  

Поряд з маститими творцями представляли свої роботи і початківці. Харківська майстриня Олена Кроповинська розповіла, що не так давно займається створенням ляльок, але вже має постійних клієнтів: "Щоб створити "портретну ляльку" на замовлення я вивчаю інтереси людини, її звички, щоб у ляльці повністю відображалась індивідуальність людини. Коштує така іграшка від 200 доларів". 

Виставка проходить в музейному комплексі "Арсенал Мистецтв" до 27 червня . 

Каріна Скліфос, фото Віктора Кіщака 


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ