У Кличка кажуть, що Довгому не місце в Київраді


Блок Кличка переконаний, що секретар Київради Олесь Довгий має звільнити крісло секретаря Київради, бо не виконує своїх обов'язків.

Зокрема, за словами заступника голови фракції Блоку Наталії Новак, Довгий почав одноосібно вирішувати, коли проводити пленарні засідання Київради.

"Засідання Київради за одноосібним рішенням Довгого переноситься вже не вперше. І це попри те, що питання про призначення, перенесення й скасування пленарних засідань Київради є виключною компетенцією та конституційним обов'язком мера, а не його заступника, який дивним чином зміг узурпувати місце головуючого у Київраді", -  сказала Новак.

Вона додала, що такими діями Довгий порушує закон, повідомляє прес-служба Блоку.

Новак нагадала, що мотивація Довгого щодо перенесення пленарного засідання 24 червня полягає у тому, що більшість із внесених "з голосу" проектів рішень начебто не готові у належному вигляді.

"Якщо ж проекти рішень не готові, незрозуміло тоді, чим взагалі займаються два юридичних управління секретаріату Київради? А ще цікаво, яким чином Олесь Довгий, як головна нині посадова особа Київради, зміг включити неіснуючі проекти до порядку денного?", - заявила Новак.

Вона додала, що під час останнього засідання Президії Київради до порядку денного було внесено біля п'ятдесяти питань, більшість з яких - про виділення земельних ділянок, при цьому депутати від промерської більшості навіть не вказували назви проектів рішень.

"Складається враження, що Олесь Довгий забувся, хто він, і вважає себе особою, яка може ігнорувати закон і чинити як собі заманеться. Секретар Київради несе особисту відповідальність за належну підготовку пленарних засідань, та своєю поведінкою і цими постійними перенесенням фактично визнає власну нездатність до організації роботи секретаріату", - сказала депутат.

"Блок Віталія Кличка вимагає від Олеся Довгого повернутись у правове русло роботи, або ж добровільно залишити крісло секретаря Київради. Постійне самолюбування Довгого та образи депутатів, несподівана реакція на зауваження чи критику, оголошення перерв у пленарних засідання, а сьогодні просто їх скасування - усе це стало нормою для стін Київради", - підсумувала Новак.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ