Столичні скутеристи покалічили 52 людини


За 5 місяців 2010 року у Києві зареєстровано 47 дорожньо-транспортних випадків з потерпілими за участю мототранспорту, у яких 3 осіб загинули і 52 одержали травми.

Саме тому, за інформацією прес-служби ДАІ, нині закон передбачає обов'язкову реєстрацію усього мототранспорту та одержання водіями посвідчення на водіння категорії "А1".

Згідно з постановою Кабміну перша реєстрація скутерів і мопедів, що були придбані до 2010 року, може бути проведена без надання власником документів на право власності, на підставі заяви.

Цю процедуру планувалося здійснити до 1 липня, але з огляду на те, що реєстрація  таких транспортних засобів була офіційно почата тільки з 9 червня, можливо, термін оформлення буде продовжений до 1 листопаду, повідомили в ДАІ.

До цього ж терміну не будуть штрафувати і тих, хто не встиг одержати водійські посвідчення для водіння цього виду транспорту.

Водночас водії, що придбали мопед або скутер у 2010 році, для офіційного оформлення повинні надати документи, що підтверджують законність їхнього придбання (довідка-рахунок, біржові договори і т.п.).

Реєстрація скутера або мопеда буде коштувати його власникові в середньому 300 гривень. У цю суму ввійде експертна оцінка, вартість номерного знака, техпаспорта, послуги по оформленню.

Водійські посвідчення категорії А1 можуть одержати усі бажаючі, котрі досягли 16-літнього віку і  пройшли відповідне навчання в автошколі.

Ті ж водії, що вже мають права з відкритими вищими категоріями й одержали їх до 16 березня поточного року можуть відкрити категорію "А1" здавши тільки практичний іспит на мопеді або скутері.

Державтоінспекція Києва просить водіїв поставитися серйозно до змін у законодавстві, і не затягувати ні з реєстрацією, ні з одержанням посвідчень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ