БЮТ вимагає вибори у Києві 31 жовтня


Фракція БЮТ у Верховній раді наполягатиме на проведенні вибрів у Києві разом з місцевими виборами 31 жовтня 2010 року.

Про це у середу заявив заступник голови ВР Микола Томенко, повідомляє сайт політика.

"Ми вважаємо неприпустимим для Києва ліквідувати місцеве самоврядування і в 2010 році проводити вибори лише у районні ради, тому ми будемо наполягати на тому, щоб вибори 31 жовтня, у разі ухвалення цієї дати парламентом, відбулися не лише у районні, а й в міську раду і також пройшли вибори київського міського голови", - зазначив Томенко.

За його словами, тоді кияни "винесуть вирок попередній владі і оберуть нову владу, тому що не "талановиті сім'ї" повинні визначати хто буде керувати Києвом, а кияни".

Томенко також додав, що останнім часом у Києві "фактично відбувається передача влади від, так званої, молодої команди Черновецького до команди Партії регіонів".

"Усе було б добре, якби така передача не була своєрідною полюбовною згодою клану Леоніда Черновецького з оточенням Віктора Януковича", - сказав заступник голови ВР.

Томенко назвав цілком очевидним, що проти команди Черновецького, яка "прославилася корупційними діями, розкраданням землі, масами скандалів ніхто не збирається відкривати кримінальні справи і жодним чином реагувати на їх дії за умови, що вони добровільно пишуть заяви і далі живуть на "чесно" зароблені гроші".

Віце-спікер нагадав, що, згідно з постанови про звіт Тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування обставин порушення Конституції посадовцями КМДА, у Верховній Раді повинна була бути заслухана інформація Кабміну і Генпрокуратури стосовно розслідування фактів зловживань службовим становищем посадових осіб в Києві та ймовірних кримінальних справ, що повинні були бути відкриті за результатами цих зловживань.

Однак донині парламенту не була представлена відповідна інформація.

Окрім вимоги провести вибори в Києві 31 жовтня, БЮТ, за словами Томенка, буде наполягати на тому, щоб "Генеральна прокуратура поінформувала Верховну Раду про те, які все-таки справи відкриті по, так званій, молодій команді Черновецького".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ