Столичні чиновники можуть змінити місце в мерії на камеру?


Віце-прем'єр з силових питань Володимир Сівкович не виключає, що окремі чиновники Київської адміністрації можуть бути засуджені за порушення, збиток яких складає мільярди гривень.

Про це він сказав у коментарі "Сегодня".

"Більшість заступників мера, що зараз є, будуть звільнені. Така ж доля очікує і керівників головних управлінь, а також комунальних підприємств. І я не можу заперечувати, що для деяких можуть бути карні наслідки", - сказав віце-прем'єр.

Зокрема, за його словами, величезні зловживання виявлені в медичній сфері, оскільки через так звані Територіальні медоб'єднання гроші розподілялися непрозоро.

"У сфері медицини порушено кілька карних справ, що готуються до реалізації, у тому числі це стосується керівництва ТМО. Але я не можу назвати прізвища, це компетенція правоохоронних органів", - сказав Сівкович, додавши, що 17 червня Київрада їх ліквідувала, і фінансувати лікарні тепер будуть просто з бюджету.

Низку порушень, пов'язаних з десятками і сотнями мільйонів гривень збитків і розкрадань виявило КРУ у "Київзеленбуді", Київ інформатиці", "Київпастрансі" і в багатьох інших великих комунальних підприємствах.

Також віце-прем'єр відзначив, що було з'ясовано, що тарифи на прибирання при будинкової  території у багатьох районах міста, особливо в новобудовах, необґрунтовано збільшені.

"Подекуди в 2,5 рази. А кількість двірників не збільшилася і нова техніка не закуплена. Куди ділися гроші, зараз розбираються правоохоронні органи. Частина грошей перераховується на різні приватні фірми, що незрозуміло куди них дівають. Ці зловживання оцінюються в сотні мільйонів гривень", - сказав Сівкович.

Низку порушень виявлено і в сфері парковок - зокрема через те, що на незаконних стоянках паркуються 500 тисяч авто.

"З огляду на, що стоянка коштує приблизно 10 гривень з авто, у рік виходить прибуток близько 2 мільярдів гривень, з яких у бюджет надходить лише 120 мільйонів гривень. Різниця йде, швидше за все, у приватні кишені чиновників. Питання для правоохоронних органів", - сказав Сівкович.

Крім того, за його словами, тіньовий фінансовий оборот у Києві складає 5-6 мільярдів гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ