Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c206ee17bd4a/
Українська правда
Київ

"Жуляни" дісталися невідомій "фірмі-одноденці"?

22.06.2010  11:05


Фото mykolap.livejournal.com
Постійна комісія Київради з питань власності на позачерговому засіданні 18 червня визначила компанію, яка отримає в оренду на 49 років майновий комплекс КП "Міжнародний аеропорт "Київ" ("Жуляни").

За інформацією "Дела", переможцем буде оголошена фірма "Майстер-Авіа", зареєстрована за два дні до початку конкурсу.

Голова комісії Володимир Дейнега повідомив, що її конкуренти - адвокатська компанія "Ес енд Пі" і фірма "Промсоцрозвиток" - не відповідають вимогам. Мовляв, "Ес енд Пі" взагалі не має ліцензії на роботу в авіаційній сфері, а "Промсоцрозвиток" неправильно оформила документи на банківську гарантію.

Столична влада відвела для останньої ще два тижні (до 29 червня), щоб виправити документацію, однак замість двох тижнів комісія з питань власності зачекала лише три дні, зібравши на фінальне засідання 18 червня.

Врешті-решт, за інформацією видання, "Промсоцрозвиток" відмовили в конкурсній участі, назвавши офіційною причиною відсутність сертифіката на обслуговування пасажирів в аеропорті.

Однак, за даними "Дела", такого сертифіката немає й у переможця конкурсу - фірми "Майстер-Авіа" - компанія у поданих документах зазначає, що лише направила в Державіаадміністрацію лист із проханням видати такий сертифікат.

Крім того, фірма була зареєстрована за два дні до оголошення конкурсу - 19 травня 2010 року, її статутний фонд на момент заснування складав 700 тисяч гривень, а засновником виступила маловідома "Авіагруп".   

До того ж інвестиційна пропозиція "Майстер-Авіа" (орендна плата в розмірі 5,5% від вартості активів і будівництво терміналу на 320 пасажирів на годину) значно поступається пропозиції "Промсоцрозвитку", який запропонував орендну плату в розмірі 15% від вартості активів та термінал пропускною здатністю 700 пасажирів у годину.

Видання наголошує, що протокол засідання постійної комісії з питань комунальної власності поки не підписаний. За словами одного з представників столичної міськради, це зроблено спеціально, щоб документ завчасно не потрапив у руки депутатів Київради.

Однак, 24 червня питання про твердження переможця конкурсу планується винести на голосування столичних депутатів.

Як відомо, згідно з умовами конкурсу, фірма-переможець одержить майно аеропорту "Жуляни" в оренду на 49 років. Головною умовою до претендентів на аеропорт було інвестування в будівництво міжнародного терміналу, що буде приймати до 320 пасажирів на годину (вартість будівництва приблизно 200 мільйонів гривень).

Також переможець конкурсу повинен погасити заборгованість аеропорту перед банком "Хрещатик" у розмірі 22 мільйони гривень.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.