МінЖКГ за підвищення тарифів з 1 липня, - міністр


Міністерство з питань житлово-комунального господарства вважає виправданим підвищення тарифів на комунальні послуги в Києві з 1 липня на 15-20%.

Про це на брифінгу у понеділок заявив голова міністерства Юрій Хиврич, повідомляє ЛігаБізнесінформ.

"Мова йде про підвищення ціни в кілька етапів. Зараз підвищення ціни передбачене на 15-20%, і ми вважаємо, що це правильно... Ми вважаємо, що це рішення сьогодні виправдане", - сказав Хиврич.

За його словами, сьогоднішній тариф, що діє в Києві покриває витрати на теплоенергію лише на 50%.

"Для киян при найнижчій ціні на тепло - найнижчий рівень розрахунку і до того ж найвища заробітна плата. Це соромно", - відзначив Хиврич, додавши, що в цьому питанні він бачить недопрацювання адміністрації міста і районних адміністрацій.

Як відомо, раніше в муніципальній газеті "Хрещатик" було оприлюднене розпорядження КМДА щодо підвищення тарифів на гарячу воду і тепло з 1 липня.

Згодом міський голова Леонід Черновецький виправдовувався, що його розпорядження КМДА від 31 травня № 392 щодо тарифів на компослуги було оприлюднене з метою обговорення, а не введення в дію.

Тим часом Антимонопольний комітет висловив думку, що підстави для підвищення комунальних тарифів у Києві відсутні, а чинні тарифи не мають належного економічного обґрунтування.

Пізніше перший заступник голови КМДА Олександр Попов заявив, що найближчим часом у Києві підвищаться тарифи на тепло на 12% і гарячу воду на 14%.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ