Блок Кличка обіцяє відстояти сквер біля метро "Дарниця"


Блок Кличка готує проект рішення про розірвання договору оренди ділянки навпроти "Дитячого світу" по вулиці Малишка біля станції метро "Дарниці".

Про це заявила заступник голови фракції Наталія Новак, повідомляє прес-служба Блоку.

"Ми вважаємо, що інвестиційний договір із компанією-інвестором - ТОВ "Проектна компанія "Ярус" - потрібно переглянути. За інформацією громадськості, у початковому проекті йшлося про накриття метро та побудову вузької смуги торгівельно-розважальних приміщень. На якій підставі тоді інвестор отримав усю ділянку навпроти "Дитячого світу"? - сказала Новак.

Вона додала, що інвестор за накриття метро взамін отримає всю усю земельну ділянку, а "це вже не інвестиція, а тіньова схема відведення земельної ділянки".

Новак наголосила, що компанія-інвестор вже двічі, без дозволу на видалення зелених насаджень, зрубала на ділянці дерева.

"Накриття над метро ми й досі не побачили, а от знищення скверу спричинило обурення громадськості. Ще взимку тут вирубали старі багатолітні сосни, а згодом - і молоді деревця, які висадили навпроти "Дитячого світу" активісти Блоку Кличка та місцеві мешканці", - сказала заступник голови фракції.

Вона додала, що, ймовірно, на ділянці, яку засипали щебенем, планують розмістити торгові ряди або зробити автостоянку.

Новак повідомила, що Блок провів громадські слухання, де мав можливість переконатися, що мешканцям потрібен парк, а не базар.

"На захист скверу на Малишка активісти зібрали три з половиною тисячі підписів. Блок Кличка планує у найкоротший термін підготувати проект рішення про розірвання договору оренди у порядку громадської ініціативи. Це єдиний шлях зберегти для людей рекреаційну зону", - додала Новак.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ