Попов легалізує "внески" у лікарнях?


Перший заступник голови КМДА Олександр Попов має намір запровадити у столиці систему лікарняних кас, щоб заощадити кошти на охорону здоров'я.

Про він сказав у коментарі "Сегодня".

Такі каси з'явилися в Комсомольську Полтавської області, де Попов був мером 13 років. Їх суть полягає в тому, що щомісяця незаможні, безробітні і пенсіонери будуть вносити у фонд клінік 25-30 гривень.

За словами Попова, таким чином, якщо людина занедужає, вона отримає допомогу в обговореному обсязі, незалежно від того, скільки в нього нагромадилося на рахунку.

"Зараз хоча медицина офіційно і безкоштовна, але реально, коли навіть незаможний потрапляє в лікарню, він купує медикаменти за свій рахунок. При новій же системі люди зможуть користуватися послугами медзакладів, не думаючи, де взяти гроші. У Києві ми спробуємо підключити до цієї системи кілька клінік, і якщо піде добре, запустимо далі", - сказав перший заступник голови КМДА.

Однак, видання припускає, що настільки явна легалізація платної медицини для малозабезпечених може викликає численні протести.

Як відомо, у понеділок прокуратура повідомила, що внесла подання до Київської адміністрації з вимогою не допускати порушення конституційних прав громадян на отримання безоплатної медичної допомоги у міських лікарнях.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ