У Києві збирають підписи на захист бюветів


У столиці розпочато кампанію по захисту столичних бюветів, більшість з яких або в занедбаному, непридатному для використання стані, або й зовсім закриті.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби київської організації "За Україну!".

"Київська держадміністрація вже давно належним чином не виділяє грошей з міського бюджету для їх утримання. Більше того, як стало відомо із заяв представників КМДА, міська влада має намір ввести плату за користування діючими бюветами", йдеться в повідомленні.

Нині активісти проводять збір підписів міських жителів на захист бюветів.

"Ініціативу активно підтримують мешканці столиці, адже зрозуміло, що вода із загальної системи водопостачання в наших оселях непридатна для споживання і бювети - це єдина альтернатива "воді з крану"", йдеться в повідомленні.

За словами голови "За Україну!" Юрія Зубка, організація також звернулася до мера Києва з вимогами виділити з міського бюджету окремим рядком кошти для забезпечення ефективної роботи бюветів та припинити розгляд проекту рішення щодо введення плати за користування ними.

"Збір підписів триває, потім ми передамо підписні листи з вимогами до КМДА та візьмемо під контроль їх виконання", - сказав Зубко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ