Прокуратура наказала мерії розібратися з платною медициною



Фото GettyImages
Прокуратура Києва 11 червня внесла подання до Київської міської держадміністрації з вимогою не допускати порушення конституційних прав громадян на отримання безоплатної медичної допомоги у міських лікарнях.

Таке рішення прокуратурою було прийняте за результатами проведеної перевірки щодо  додержання конституційного права громадян на безоплатну медичну допомогу повідомляє прес-служба відомства.

Після проведеної перевірки прокуратура прийшла до висновку, що "на сьогодні жителі столиці не завжди можуть отримати медичну допомогу в державних і комунальних закладах охорони здоров'я,  не сплативши власні кошти за ліки, харчування та "необхідні витратні матеріали"".

У зв'язку з цим відомство доручило КМДА розробити систему організаційних заходів щодо упередження подібних порушень закону, притягнути до дисциплінарної відповідальності головних лікарів комунальних закладів охорони здоров`я, де виявлялися факти незаконного вимагання оплати медичних послуг.

Також, за даними прокуратури, впродовж 2010 року за фактами незаконної вимоги оплати за надання медичної допомоги у комунальних закладах охорони здоров`я порушено 3 кримінальні справи, у 2009 - 5.

Це стосується закладів охорони здоров`я Дарницького, Голосіївського, Оболонського, Подільського, Солом`янського та Шевченківського районів Києва.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ