Кабмін допоможе Черновецькому розібратися з боргами



Фото Фокуса
Уряд допоможе Києву розрахуватися з боргами за спожиту теплову енергію.

Про це заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба мерії.

"У зв'язку з необхідністю погашення наростаючої заборгованості міста перед енергопостачальними підприємствами, Кабінетом міністрів розглядається проект постанови, яка надасть можливість розв'язати це питання шляхом випуску боргових зобов'язань - векселів. Прийняття такого документу дасть змогу продовжувати утримувати тарифи на комунальні послуги у Києві на існуючому рівні", - сказав Голубченко.

За оперативними даними енергопостачальних підприємств, станом на 1 червня поточного року заборгованість споживачів столиці за теплову енергію становить 1,4 мільярда гривень, в т.ч. - бюджетні установи 236,2 мільйона гривень; населення та житлові організації - 1 мільярд гривень; інші споживачі - 118,2 мільйона гривень.

Голубченко додав, що протягом 2009 року з міського бюджету виділено та профінансовано субвенцію підприємству АК "Київенерго" в сумі 1095,6 мільйона гривень (у тому числі 965 мільйонів гривень за рахунок залучення кредитних коштів), які направлені на оплату за спожитий природний газ.

Як відомо, раніше Кабінет міністрів дозволив Київській адміністрації залучити кредит у сумі 2 мільярди гривень для погашення заборгованості з різниці в тарифах на тепло- і водопостачання перед ВАТ "Київенерго" та ВАТ "Київводоканал".

За інформацією члена бюджетної комісії від БЮТ у Київраді Сергія Мельника, у бюджеті Києва-2010 гроші на компенсацію різниці в тарифах не передбачені.

За даними "Київенерго" станом на 1 травня київська міська влада заборгувала енергокомпанії 1 мільярд 868 мільйонів гривень по компенсації збитків на виробництво теплової енергії.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ