На "Батьківщину-матір" введуть фейс-контроль


 У Києві запустять "Патріотичний атракціон" на монументі "Батьківщина-мати".

Ліфт, який буде піднімати туристів на висоту 92 метрів, почне працювати вже наступного тижня, повідомляє газета "Сегодня".

Відвідувачі зможуть вийти на обладнаний оглядовий майданчик на щиті, наголошується в повідомленні.

Як відомо, цей маршрут на монументі вже існував, але після того, як в 2003 році зі щита кинувся 25-річний хлопець, його закрили. На прохання киян через сім років поїздки вирішили відновити.

Заступник мера Києва Ігор Добруцький повідомив, що на монументі посилені заходи безпеки: "Наприклад, зробили нові високі загородження, так що впасти неможливо".

За словами місцевих екскурсоводів, перед атракціоном потрібно буде пройти фейс-контроль. Наприклад, людей похилого віку, вагітних жінок, дівчат на шпильках і дітей до 12 років сюди не пустять.

"Між ліфтами споруджені дуже круті сходи, по яких зможе без зусиль піднятися тільки досить прудкий людина, та ще й у зручне взуття. За один раз з міркувань безпеки будемо піднімати на щит максимум двох. По дорозі гід розповість про історію меморіалу, про те, як його будували ", - зазначив один з екскурсоводів.

Вся поїздка знизу на самий верх займе, за словами екскурсоводів, як мінімум півгодини. Постояти на оглядовому майданчику можна буде 10-15 хвилин.

Із запуском нового атракціону від старого не відмовляться. Нагадаємо, зараз на ліфті можна піднятися на 36-метрову висоту, що коштує 50 гривень.

Новий варіант, за словами Добруцького, буде коштувати 200 гривень.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ