У столиці відбувся перший Red Bull Flugtag - День польотів (Відео)


У суботу, 19 червня, на березі Дніпра у Києві відбувся перший в Україні Red Bull Flugtag - так званий День польотів.

Учасники шоу у чудернацьких саморобних літальних апаратах стрибали з 6-метрового трампліна, повідомляє "5 канал".

У наслідок дійства 200 учасників опинилися в воді. 40 конструкцій розлетілися на шматки. Декілька учасників отримали незначні травми, але усі залишилися задоволеними, повідомив журналіст із місця подій.

"Родзинки", "Сосиски у тісті", "Одеські шпроти", "Суньдалі", "Ульотний борщ" та ще 35 команд із такими ж чудернацькими зійшлися у повітряному змаганні.

Член зіркового журі Олег Скрипка висловив сумнів у міцності конструкцій. Торік він очолював екіпаж першої української команди, яка здійснила політ на аналогічному шоу в Москві.

До участі у шоу були допущені лише ті команди сміливців, які створили літальні апарати оснащені спеціальним механізмом плавучості - щоб під час приводнення пристрій не потонув. Вага кожної конструкції не перевищує 180 кілограмів, а розмах крил не більше восьми метрів. Попри таку масивність, тяжких травм ніхто з учасників дійства не отримав.

Літаючі об'єкти змагалися на дальність та артистичність польоту. У підсумку - на міжнародне авіашоу до Лісабону поїдуть столичні переможці українського шаленого дня польотів - команда "Кузькіна мать".  

Срібло у екстримальному шоу взяла команда "Летюча сокира" з Харкова. Над водою вони протрималися 22 метри. По довжині це найбільший показник змагань. За спритність члени екіпажу влітку відпочиватимуть у Австрії.

Володарями бронзи стали "Пінгвіни київського зоопарку". Вони отримали квитки на тандемний стрибок із парашутом.

Поза заліком у флюгтазі участь взяли гості з Москви.

До того ж у небо злетіли екіпажі зірок вітчизняної естради та спорту.



Подивитися на шалені польоти за підрахунками організаторів прийшли 50 тисяч глядачів.  Тож організатори фестивалю пообіцяли - наступному "дню шалених польотів" бути. Улітку 2012 року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ