На Майдані відомі спортсмени і просто любителі провели "Олімпійський пробіг"


На Майдані незалежності у суботу відбулася акція Олімпійський пробіг-2010, яка зібрала тисячі прихильників спорту.

Як повідомляє Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту, відкрив свято президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

З нагоди свята свої привітання надіслали президент Віктор Янукович та прем'єр-міністр Микола Азаров.

На свято спорту завітали і керівники Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту - міністр Равіль Сафіуллін, його перший заступник Андрій Пальчевський, заступники Вадим Сисюк, Сергій Глущенко, Олександр Ларін та Анатолій Домашенко.

Після урочистого відкриття стартував перший забіг учасників.

Поряд із вихованцями дитячо-юнацьких спортивних шкіл столиці та Київщини, школярами та студентами участь у пробігу взяли відомі спортсмени, олімпійські чемпіони, переможці світових та Європейських першостей.

Зокрема, бігли сам Сергій Бубка, Андрій Пальчевський, Вадим Сисюк, відомий пловець, чемпіон світу та Європи Денис Силантьєв та ін.

Продовжилося свято вікторинами, конкурсами, нагородженням переможців, святковим концертом та змаганнями "Стрибки на майдані".

Вже традиційно з нагоди заснування Міжнародного Олімпійського Комітету (23 червня 1894 року) Олімпійський день 19 червня проходить по всьому світу.

Цього року в Україні акція приурочена ще й до 20-річчя створення Національного олімпійського комітету України, що відзначатиметься 22 грудня.

В усіх регіонах країни свято спорту завітало на центральні вулиці міст, в парки, дитячі табори, навчальні заклади, спортивні палаци, на стадіони.

Організатори акції - Національний олімпійський комітет України, Мінсім'ї, молоді та спорту, Київська міська держадміністрація, Федерація легкої атлетики, компанія "МакДональдз Юкрейн Лтд".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ