Міліція затримала захисників парку імені Василя Стуса


Міліція затримала у Києві в суботу 5-х членів ВО "Свобода" за проведення громадських слухань щодо незаконної забудови парку імені Василя Стуса.  

Як повідомляє прес-служба "Свободи", у суботу близько 50 жителів Святошинського району висадили у парку ім. Стуса, що біля станції метро "Житомирська", 30 дерев - кленів та вишень.

Після цього були проведені громадські слухання. Головою зборів було обрано керівника Святошинської районної організації ВО "Свобода" Прохора Антоненка, секретарем - заступника голови Київської "Свободи" Руслана Андрійка.

Під час слухань громада проголосувала за демонтаж незаконно встановленого паркану, що оточував парк.

"Рішення відразу ж було виконано - святошинці усунули 200 метрову перешкоду. До активістів охоче долучалися перехожі, яким також набридло, що парк, який належить громаді, рейдери намагаються вкрасти під чергову незаконну забудову", - заявляє ВО "Свобода".

"Після проведення акції правоохоронці затримали 5 свободівців з метою отримання пояснень щодо акції. Зокрема у міліцейському відділку побували Євген Луцков, Руслан Андрійко, Анастасія Бобровська, Олексій Степаненко та Володимир Галуза", - сказано в повідомленні.

Коментуючи перебіг акції, Андрійко зазначив: "Сьогодні в Києві відчувається посилення громадського спротиву незаконній забудові та всюдисущому рейдерству".

"Це підтверджують приклади успішної боротьби проти рейдерів - зокрема дарниччани захищають рекреаційну зону, що на перетині вулиць Тростянецької та Ревуцького від незаконної забудови, мешканці Голосіївського району виступили проти захоплення скверу Московським патріархатом", - йдеться у повідомленні.

ВО "Свобода" зазначає, що "в пошуках справедливості не можна сподіватися на міліцію та владу, адже вони неодноразово доводили свою корумпованість" - і тільки громада може захистити свої інтереси.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ