Київрада замінить забудовника, який проводить руйнівне будівництво


Київрада планує замінити забудовника, який проводить будівництво на Мечникова 9-а, через яке руйнується сусідній будинок.

Про це йшлося на сесії Київради 17 червня, яка пройшла у формі громадських слухань, повідомляє прес-служба Київради.

Як повідомив секретар Київради Олесь Довгий, ситуація може бути вирішена протягом місяця.

За підсумками обговорення питання він доручив Головному управлінню земельних ресурсів КМДА підготувати проект постанови щодо скасування рішення 2003 року про відведення земельної ділянки забудовнику - і винести його на розгляд сесії Київради.

Крім того, Головному управлінню економіки доручено провести конкурс із залучення нового інвестора, який закладе кошти на укріплення будинку на вулиці Мар'яненка.

"Найближчим часом ця проблема повинна бути вирішена", - запевнив Довгий.

"Не всі питання, пов'язані із конфліктними забудовами знаходяться в компетенції Київради. Однак там, де ми можемо допомогти, ми це робимо. В цьому і полягає основне завдання громадських слухань - вирішити конкретні проблеми людей", - зазначив він.

Рішення про відведення земельної ділянки на Мечникова 9-а було ухвалено в 2003 році. Однак, внаслідок будівництва було заблоковано підземне русло річки Клов, після чого почав руйнуватися будинок на вулиці Мар'яненка, 7.

Незважаючи на неодноразові звернення, забудовник не зміг вирішити дану проблему. Тому ініціативна група громадян звернулась по допомогу до Київської міської ради.

Депутати фракції БЮТ у Київраді ще у вересні минулого року - з посиланням на звернення і скарги мешканців прилеглих до будівництва будинків - заявляли про аварійно-небезпечний стан будинку на Мар'яненка, 7.

Це питання двічі заслухувалось на комісії Київради - і зрештою замовник відмовився від робіт на ділянці у зв'язку з відсутністю фінансування.

Питанням безпеки людей зайнялась Київрада і в бюджеті Києва на цей рік передбачено 5 млн. грн. на укріплення фундаменту будинку.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ