Черновецький – у відпустку, нова влада – в Київ



Фото Дмитра Ларіна
Мер Киева Леонід Черновецький, який оформив відпустку на 2 дні, насправді зникне з міста на цілий місяць.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на джерела.

"Він буде в Італії, там зараз його теща з внуками", - сказав один з друзів дружини мера Аліни Айвазової.

За час відсутності мера повинен змінитися кадровий склад мерії.

"Зараз в.о. мера вирішуватиме, кого з заступників залишити. Однозначно можна сказати, що вся "молода команда", яка всі ці роки займалась лиш забезпеченням свого благополуччя і зовсім не вирішувала питання киян, піде на нову роботу. А що стосується Черновецького, то він після "відпустки" повернеться і буде працювати два роки до чергових виборів у 2012 році", - сказав співрозмовник видання в Кабмині. 

За його словами, в Адміністрації президента та Кабміні переглядається персональний внесок кожного з вищих чиновників мерії. 

"Обговорювалося, що мерію покине Анатолій Голубченко. Але, по-перше, це один з небагатьох, якщо не єдиний грамотний управлінець в мерії. А, по-друге, він сам дуже просив його залишити, щоб закінчити всі розпочаті при ньому проекти. Стояло питання про роботу Дениса Басса. Але поки по його кандидатурі остаточного рішення немає. За нього дуже просив мер. Не вирішене питання щодо Ігоря Добруцького", - сказв співрозмовник.

За словами джерела видання в Адміністрації президента, всі майбутні заступники міського голови – креатури першого віце-прем'єра Андрія Клюєва, чи голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна. 

"Одна з них - Сергій Зімін, екс-заступник мера з промисловості, якого звільнив Черновецький, і екс-заступник міністра ЖКГ. У результаті влада в Києві зміниться найближчим часом без всяких виборів. І вперше за 20 років буде вибудувана повна вертикаль влади - президент-прем'єр-столиця", - сказав співрозмовник.

Крім того, обговорюється повернення в мерію народного депутата від ПР Ігоря Лисова, який був заступником мера Олександра Омельченка і курував комунальну власність. 

Також, за інформацією видання, розглядаються і кандидатури Анатолія Толстоухова (призначений першим заступником голови київської парторганізації ПР), Валерія Пустовойтенка (представник АП у Києві), Миколи Білоблоцького (представник Кабміну в мерії). 

Тим часом у понеділок відбулася нарада, на якій обговорювалася передвиборча стратегія ПР на жовтневих виборах в райради Києва. Штаби ПР вже відкриті в столиці, керує кампанією особисто прем'єр Микола Азаров, пише "Сегодня". 

Перед ПР ставиться мета: набрати в кожному районі не менше 25%, як було на президентських виборах, а на Олександра Попова покладено завдання зробити вже за 2 місяці ривок у столиці, щоб показати киянам, на що здатні регіонали. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ