Києву пообіцяли водний стадіон


Депутати Київради підтримали ініціативу Федерацій веслувальних видів спорту по створенню Водного стадіону в затоці Оболонь у Києві. 

Проблему відсутності тренувальної бази саме з цих видів спорту обговорювали на засіданні Київради 17 червня, повідомляє прес-служба Київради.

За словами секретаря Київради Олеся Довгого, проект рішення щодо створення Водного стадіону буде внесено на наступному пленарному засіданні після проходження усіх належних процедур.

За словами представника Федерації гребного слалому Олександра Горгана, необхідність створення стадіону обумовлена занепадом, який переживають веслувальні види спорту у Києві. 

"Веслування в Києві зникло. Зараз у збірних України з цього виду спорту фактично немає киян. Середній рік тренерів з веслування – 57 років", - сказав Горган, відзначивши, що за останні 15 років молоді, яка займається спортом в Києві, стало вчетверо менше.

Горган зауважив, що в той же час у Києві знаходиться унікальний водний об’єкт, рівного якому немає навіть у Європі – затока Оболонь, яка за всіма показниками має змогу до проведення змагань міжнародного рівня, залишилося лише обладнати відповідну базу.


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ