Київ отримав нові правила виклику "швидкої"


Київрада затвердили нові правила виклику для населення бригад швидкої медичної допомоги, спеціалізованої психіатричної допомоги, пунктів невідкладної медичної допомоги, дільничних лікарів-терапевтів, лікарів-педіатрів і лікарів-спеціалістів амбулаторно-поліклінічних закладів столиці.

За відповідне рішення проголосував 71 депутат, повідомляє УНІАН.

Документ містить сім додатків із детальним викладенням правил виклику бригад меддопомоги і лікарів різної спеціалізації.

Як відомо, на засіданні Київради 25 травня керівник постійної комісії Київради з питань медицини, заступник голови КМДА Алла Шлапак заявила, що цей документ має на меті "покращити роботу служб швидкої, спеціалізованої психіатричної, невідкладної медичної допомоги амбулаторно-полікнічних закладів Києва і забезпечення населення Києва своєчасною кваліфікованою медичною допомогою".

За її словами, цими правилами встановлюється можливість виклику швидкої допомоги за допомогою СМС-повідомлення, факсу, а також можливість отримувати виклик про швидку допомогу англійською мовою.

"Ці правила дають службі 103 чітко знати на цю травму виїжджає швидка меддопомога, на цю - невідкладна медична допомога, на цю травму чи порушення здоров'я викликається дільничний лікар", - повідомляла тоді Шлапак.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ