Проти боржників "Київенерго" порушили кримінальну справу


Проти боржників АК "Київенерго", які ухиляються від виконання рішень суду щодо погашення заборгованості, порушено кримінальну справу.  

Про це йдеться в повідомленні прес-служби енергокомпанії.

Так, за заявою "Київенерго" прокуратура Подільського району Києва порушила кримінальну справу відносно директорів КП "Житлосервіс "Приозерне", КП "Житлосервіс "Куренівка" та КП "Житлосервіс "Оболонь" за перешкоджання виконанню судового рішення.

За словами заступника директора з правових питань СВП "Енергозбут Київенерго" Ірини Пархоменко, відкриття альтернативних рахунків замість арештованих доволі розповсюджена практика серед жилитлово-експлуатаційних організацій.

"Це перша порушена кримінальна справа проти посадових осіб, які навмисно ухиляються від погашення заборгованості. Використовуючи протиправні методи, вони перешкоджали виконанню судового рішення. За це їх тепер може очікувати кримінальна відповідальність", - сказала Пархоменко.

Вона додала, що "Київенерго" і надалі продовжуватиме активну роботу щодо стягнення заборгованостей.

У прес-службі енергокомпанії нагадали, що у 2007 році Державна виконавча служба Оболонського РУЮ відкрила виконавчі впровадження, згідно з якими рахунки зазначених комунальних підприємств було арештовано за борги перед АК "Київенерго".

Зокрема, КП "Житлосервіс "Приозерне" на той час було винне енергокомпанії 5 мільйонів 895 тисяч гривень, КП "Житлосервіс "Куренівка" - 3 мільйони 370 тисяч гривень та КП "Житлосервіс "Оболонь" - 4 мільйони 683 тисячі гривень.

"Однак, посадові особи вищезазначених підприємств, в обхід судових рішень та в порушення законодавства відкривали нові рахунки в інших фінансових установах, за якими здійснювались розрахункові операції", йдеться  в повідомленні.

На сьогоднішній день борг даних комунальних підприємств перед Київенерго становить: КП "Житлосервіс "Приозерне" - 4 мільйони 929 тисяч гривень, КП "Житлосервіс "Куренівка" - 2 мільйони 398 тисяч гривень та КП "Житлосервіс "Оболонь" - 2 мільйони 749 тисяч гривень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ