Метро на Троєщину почнуть будувати через рік, - Голубченко



Фото з сайту КМДА
Будівництво лівобережної лінії метро "Троєщина-Осокорки" розпочнеться в наступному році.

Про це на сесії Київради у четвер заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє "Інтерфакс".

"У наступному році ми почнемо будівництво цього напрямку", - сказав чиновник, нагадавши, що ця лінія пролягає від станції "Милославська" до станції "Проспект Ватутіна".

У першу чергу цієї лінії збудують 6 станцій ("Проспект Ватутіна", "Каштанова", "Драйзера", "Сабурова", "Цвєтаєвої", "Милославська") і електродепо на Троєщині.

Загальна кошторисна вартість будівництва першої черги, за словами Голубченка, складає 3,4 мільярда гривень.

Питання фінансування будівельних робіт у поточному році вирішене, на даний момент тривають роботи з відведення земельної ділянки під лінію метро.

Голубченко також повідомив, що у 2011 році розпочнеться будівництво станції "Райдужна" Подільсько-Вигурівської лінії метро.

"Станція "Райдужна" розпочне будуватися в наступному році - це необхідно для будівництва автомобільної частини Подільського моста", - сказав Голубченко.

Він нагадав, що Подільсько-Вигурівська лінія метро складатиметься з 6 станцій ("Глубочицької", "Подільської", "Суднобудівельної", "Труханів острів", "Затока Десенка" і "Райдужна"), а загальна кошторисна вартість цього проекту складає 5,5 мільярда гривень.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ