ГПУ не поспішає з висновками про смерть студента у міліції, хоч є відео й експертиза


Робити офіційні висновки про причину загибелі студента Ігоря Індила в Шевченківському райвідділку Києва поки не можна.

Про це заявив генеральний прокурор Олександр Медведько на прес-конференції в четвер.

"Ми отримали висновки судово-медичної експертизи. Вони вам відомі... Але зараз робити висновки, що було так, як написано в експертизі, я не можу", - сказав він.

Медведько додав, що розслідування цієї справи триває, проводиться низка слідчих дій і допитів.

Водночас, за словами генпрокурора, слідчі прокуратури поки не бачать необхідності в ексгумації тіла студента Індила, як вимагала уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова.

"Зараз ми поки не бачимо необхідності в ексгумації. І тільки слідчий буде вирішувати це. На даний час підстав для ексгумації немає", - сказав Медведько.

У свою чергу, прокурор Києва Юрій Ударцов зазначив, що в його відомстві є відеоматеріали, на яких зафіксовано перебування загиблого студента Ігоря Індила в Шевченківському РВВС.

"Справді, у нас є відеоматеріали, які вилучили в Шевченківському районному відділку. Але поки ці відеоматеріали я коментувати не можу", - сказав Ударцов.

"Там зафіксовано усе - з моменту доставки Індила в райвідділ міліції, і ті моменти, коли він знаходився в камері. Таке відео справді в нас є", - підкреслив він.

Прокурор столиці наголосив, що зараз призначено низку експертиз, які дадуть відповіді на запитання, які цікавлять слідство.

У травні цього року в Шевченківському райвідділку міліції Києва помер 20-річний студент Ігор Індил. За даними першої експертизи, він помер через травму голови. У міліції стверджували, що студент був п'яний і сам упав і вдарився декілька разів.

28 травня в зв'язку з його загибеллю прокуратура столиці порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень співробітниками цього райвідділу. Справа порушена за ст. 365 Кримінального кодексу, яка передбачає позбавлення волі до 10 років.

Начальник Київської міліції Олексій Крикун відсторонив від виконання обов'язків начальника Шевченківського РВВС, його заступника, помічника начальника чергової частини - оперативного чергового і дільничного на час проведення внутрішнього службового розслідування й розслідування прокуратурою даної справи.

"Інтерфакс-Україна", "ЛІГАБізнесІнформ", УНІАН

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ