Депутати розглянуть можливість переїзду центру області в Ірпінь


У четвер на сесію Київської обласної ради винесене питання про перенесення столиці Київської області з Києва в Ірпінь.

Про це заявив заступник мера Ірпеня Ігор Михайлишин, пише "Газета по-київськи".

За його словами, на сесії відбудеться лише 20-хвилинна "презентація міста" його мером Олегом Бондарем, і якщо вона буде переконлива, то на одну з наступних сесій буде винесене питання про переїзд із будинку на пл. Лесі Українки в містечко в 28 кілометрах від столиці.

Глава облради Олександр Качний ще на початку місяця назвав Ірпінь "найцікавішим варіантом" переносу столиці, мовляв, Ірпінь знаходиться близько до Києва і має гарну під'їзну дорогу, яку розширюють до 4 смуг.

На думку Михайлишина, дорога вже на 30% побудована, а після закінченні будівництва у 2012 році Ірпінь і Київ зв'яже і тролейбусна лінія, крім того, через це місто буде проходити друге кільце Великої окружної дороги.

Для розміщення підрозділів обладміністрації й інших установ в Ірпені передбачено, або виділити 30 га землі біля дороги на Київ, де можна побудувати цілий урядовий комплекс і житло для працівників обладміністрації, або пристосувати під потреби обласної влади вже наявні будівлі, що використовуються не повністю.

Однак, не всі депутати переконанні, що перенесення центру області в Ірпінь хороша ідея, мовляв, це місто не буде зручним для жителів інших населених пунктів області, зокрема лівобережних.
 
Видання припускає, що проти Ірпеня будуть голосувати депутати-представники таких міст, як Вишневе, Вишгород і Біла Церква, які раніше також заявляли про бажання стати центром області.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ