У Києві з'явився автобус з турнікетами – Басс вже мріє про 150 мільйонів гривень

17.06.2010  11:04

1 2 3 4 5
У Києві презентували перші автобуси, оснащені новою автоматизованою системою оплати проїзду та обліку пасажирів (турнікетами).

Ця система має чисельні переваги, зокрема, вона зможе зменшити кількість нелегальних пасажирів, попередити привласнення водіями та кондукторами коштів за продані квитки, чітко підрахувати кількість пільговиків та отримати компенсацію за їхнє перевезення у повному обсязі, повідомляє прес-служба КМДА.

За словами заступника голови КМДА Дениса Басса, завдяки новій системі оплати проїзду влада зможе у найкоротший термін вирішити всі ці проблеми та додатково залучати у бюджет Києва близько 150 мільйонів гривень на рік.

"Окрім того, нова система значно підвищить комфорт перевезень. Посадка до громадського транспорту стане швидшою - ми зможемо провести чіткий облік пасажиропотоку у години-пік та у денний час і відповідно скоригувати графік руху транспорту. Тобто пасажири суттєво економитимуть час у ранкові та вечірні години-пік", - сказав чиновник.

До складу нової системи входять турнікети, валідатори, термінали водія та контролера, пристрої для поповнення безконтактних карток.

Чиновники переконані, що встановлення турнікетів у наземному транспорті дозволить використовувати одну картку у всіх видах громадського транспорту. Її можна буде поповнити через спеціальні термінали.

Окрім того у самих автобусах буде знаходитися контролер, який перевірятиме був сплачений проїзд чи ні. Пасажири, які не матимуть такої картки, зможуть купити талон у водія. Натомість водій видаватиме пасажирам касові чеки.

У автобусах будуть окремі двері, спеціально не обладнані турнікетами, - для виходу. Якщо пасажири спробують заходити через них - їм виписуватимуть штраф.

"Передбачений і аварійний режим роботи нової системи оплати проїзду. У разі його активації усі турнікети у автобусі опускаються та не заважають евакуації пасажирів", йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

Також киянам обіцяють, що всі проїзні картки будуть персоналізовані, щоб у разі крадіжки власник картки зміг її заблокувати.

Цього року міська влада має визначити перший експериментальний маршрут, яким їздитимуть автобуси з новою системою оплати проїзду. Лише після цього турнікети встановлять в усіх столичних автобусах.

Станом на сьогодні придбані та вже запрограмовані 346 пристроїв для контролю оплати проїзду.

Фото з сайту КМДА

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ