Сумлінним платникам за компослуги обіцяють 10% знижки



Перший заступник голови КМДА Олександр Попов має намір заохочувати добросовісних платників за житлово-комунальні послуги 10-відсотковою знижкою на тарифи та допомогти малозабезпеченим.

Про це він заявив в інтерв'ю "Сегодня".

"Я глибоко переконаний, що нам треба мотивувати сумлінних платників. Я реалізую таку ідею: жителі, що довгий час оплачують платіжки до 20-го числа кожного місяця, будуть одержувати 10-відсоткову знижку на тарифи. Це буде вигідно підприємствам - їм не доведеться брати кредити на недоотриманий обсяг платежів, а людям - мотивація", - сказав столичний чиновник.

Він також додав, що вводити тверді санкції (штрафи, майнові претензії) стосовно тих, хто затримує платежі, несправедливо під час кризи.

Що стосується нагальності вирішення питання з комунальними тарифами, то Попов сказав: "Питання про збільшення тарифів на гарячу воду і тепло - об'єктивно питання, що стоїть у порядку денному. Той крок, що був зроблений восени (про тимчасове зниження тарифів на ці послуги) сильно підірвав економіку "Київенерго" і призвів до того, що підприємство неплатоспроможне у відносинах з НАК "Нафтогаз".

Він пояснив, що держава і місто не зможуть надавати суттєву допомогу у компенсації різниці в тарифах: "Коли я був міністром, у нас були зауваження з приводу структури формування тарифів, і ці речі ми переглянемо".

Попов додав, що влада працюватиме і з неплатниками.

"Злісних неплатників у середньому 7% по країні, і в Києві, зокрема. Серед них дві категорії - одні не платять свідомо, в інших об'єктивні фінансові проблеми в родині. От останнім для одержання субсидій я розраховую знизити поріг з 20 % до 15% від сукупного доходу родини, що приходяться на комунальні платежі", - сказав чиновник.

"Я обіцяю, що в Києві через кілька місяців будуть дуже великі зміни. Щоправда, людей спочатку потрібно навчити. Я взагалі вважаю, що порятунок для Києва ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирних будинків), коли люди об'єднуються, самі визначають, які послуги потрібні, скільки за них готові платити, і кого наймати для їхнього виконання", - сказав Попов.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ