Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c18b9f786d1d/
Українська правда
Київ

У мерії кажуть, що стерилізують 150 собак щодня

16.06.2010  14:48

Київська влада взялася за контроль безпритульних тварин - за три місяці кількість чотирилапих безхатченків у Києві скоротилася на 15 тисяч.

Саме стільки тварин у столиці відловили, заявила в.о. заступника голови КМДА Алла Шлапак у коментарі СТБ.

"У березні це було 50 приблизно - на рівні 50 тисяч (бездомних тварин), а на сьогодні є суттєве скорочення. За рахунок укладання угод (з комунальними і приватними підприємствами) ми з 50 до 35 тисяч  змогли досягти цього результату", - сказала чиновник.

Тим часом киянка Валентина Проценко переконана, що комунальна служба тваринного контролю застосовує нелюдські методи, мовляв і її побили, коли захистила бездомних тварин.

"Я вирішила цих собачок прогнати. Кинула камінчик, щоб вони далі пішли в кущі, собачки. А вони (ловці собак), не довго думаючи, накинулись на мене і стали мене бити. Один ловець, високий такий, чорнявий, вдарив мене у груди, і я впала на рейки, вдарилась головою і зомліла. Один ще вернувся, ще раз вдарив мене", - сказала Проценко.

Киянка переконана, що тварини, які потрапляють до рук ловців, живими не вертаються.

Однак директор КП "Притулок для тварин" Ольга Дроздова факт убивства тварин заперечує, мовляв, у них чіткий тариф - стерилізувати одного собаку й повернути на місце проживання коштує 250 гривень, залишити після стерилізації у притулку - 434 гривні.

А інцидент пояснила тим, що замовник заплатив за вивезення тварин без повернення, тож ловці просто виконували свою роботу, а жінка стала на заваді.

Однак, телеканал піддає сумніву слова Шлапак, адже відлов 15 тисяч собак за 3 місяці - це більше ніж 150 собак щодня. Після стерилізації вони повинні кілька днів відлежатися у притулку, який розрахований на одночасне перебування 500 тварин.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.