Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c189125b1e0a/
Українська правда
Київ

БЮТ: Конкурс на оренду "Жулян" поспішно закінчено

16.06.2010  11:53

Постійна комісія Київради з питань власності майже затвердила переможця конкурсу на право оренди комплексу будівель, які перебувають на балансі КП "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни), за 16 днів до його завершення.

Про це заявив заступник голови комісії з питань власності бютівець Денис Москаль, повідомляє прес-служба БЮТ.

За його словами, така поспішність пояснили нібито терміновістю підготовки до Євро-2012.

"Питання в тому, чому насправді з таким поспіхом проводиться конкурс? Законний порядок його проведення не дотримується. Як бачимо, була спроба вже на 14-й день затвердити його результати всупереч визначеному законодавством 30-денному терміну", - заявив Москаль.

Депутат припустив, що у під час проведення конкурсу лобіюються інтереси однієї з компаній-учасників всупереч загальнодержавним та міським інтересам.

"За цих умов конкурсу інвестор фактично отримує готовий бізнес за рахунок державного бюджету. Орендується інфраструктурна частина "Жулян" (термінал, де обслуговуються пасажири), яка є найбільш прибутковою частиною об'єкту. Натомість реконструкція, наприклад, злітної смуги, проводиться за рахунок держави", - сказав Москаль.

"По-друге, оренда на 49 років - це фактично приватизація аеропорту. Адже навряд чи місто знайде гроші на повернення орендарю витрат на погашення заборгованості  аеропорту "Жуляни" перед банком "Хрещатик" у сумі 22 мільйони 465 тисяч гривень та перебудову самих корпусів аеропорту. У результаті, місту доведеться розраховуватись з інвестором тими ж корпусами", - додав депутат.

Під час засідання постійної комісії з питань власності депутатів було проінформовано, що документи на участь у конкурсі в результаті подали 3 компанії: "Юридична фірма Ес енд Пі", "Мастер-Авіа" та "Промсоцпророзвиток". Водночас, хто став переможцем, наразі невідомо.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.