Чого чекати від "Країни мрій"?



10-11 липня на Співочому полі у Києві пройде етнофестиваль "Країна мрій".

Про це на прес-конференції у вівторок розповіли організатор фесту Олег Скрипка,  куратори його літературної частини брати Капранови та казкар Сашко Лірник.

"Невід'ємною частиною "Країни мрій" є Книжковий ярмарок і Літературна сцена. Свого часу це  була новинка, а зараз - гарна традиція. "Країна мрій" це традиційний фестиваль і наша головна мета - зберегти традиції", - сказав Скрипка.

Ще однією новиною для відвідувачів етнофестивалю стане цього року платний вхід (30 гривень за два дні), повідомляє прес-служба братів Капранових.

"Цього року музична сцена буде діяти два дні, програма ніколи не повторюється. В нас будуть гості з Польщі, Білорусії, Латвії, гурт "Мандри" презентує свій новий проект і це ще не все. Ще однією новинкою буде презентація мультиків та фільму від Сашка Лірника. Кіно на Країні Мрій ще не було", - сказав Скрипка.

За словами братів Капранових, цього року відбудеться перший в Україні Кобзарський слем (змагання серед кобзарів у майстерності, переможця в якому визначать глядачі) та марафон кулешів від українських зірок, який триватиме два дні й теж відбуватиметься у формі змагання.

Покуштувавши страви, глядачі зможуть проголосувати за найсмачнішу. Ім'я зіркового переможця стане відомим увечері в неділю.

10 липня на Великій літературній сцені виступатимуть болгари, румуни, угорці, роми, греки, уруми, татари, гагаузи та караїми. Відбудуться виступи представників літератури регіонів України (Одещина, Буковина, Криворіжжя, Закарпаття, Слобожанщина).

Також пройдуть майстер-класи з  каліграфії, виготовлення паперу, палітурення та ілюстрування книжок, поетичні читання, зустрічі з українськими письменниками, співана поезія.

Сашко Лірник представить громадянам "Країни мрій" мультсеріал за своїм сценарієм "Моя країна - Україна" та народний фільм "Чорний козак", робота над яким завершується.

Мультсеріал "Моя країна - Україна" складатиметься з 54 мультфільмів, з яких повністю готові поки що 8. У мультику йдеться про подорож казкаря Сашка та його вірного товариша Кота містами України. Кожна серія присвячена новому місту й розповідає про його історію, мешканців та особливості, які вирізняють саме це місто з-поміж інших.

Під час фестивалю працюватимуть традиційна для Країни мрій Алея Майстрів (народні ковалі, гончарі, ткалі, писанкарі та інші творці національної культури).

На майданчику Козацькі Розваги - Галявина "Ярило" розгортатимуться інтерактивні забави від братства козацького звичаю "Спас" та Дитяча Майстерня з інтерактивними народними іграми, казками, майстер-класами з виготовлення унікальних іграшок.

На Майданчику Українсько-Японського Центру відвідувачі матимуть нагоду якнайширше ознайомитися з культурою японського народу та розширити свої пізнання щодо цієї дивовижної культури.

Також працюватимуть традиційні для фестивалю Кобзарська сцена, Майстерня Танців, сцена Під Стінами Лаври, сцена Зелена галявина і закінчуватиме денне гуляння Вечірня сцена.

Вхідний квиток - 30 гривень, партер - 100 гривень. Вхід на книжковий ярмарок та літературні заходи - вільний.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ