Квас оголосили поза законом


Гарячими літніми днями мешканці рятуються від спеки прохолодними напоями. Квас на вулиці розходиться миттєво, однак продають його незаконно.

Біля ринку на вулиці Ірпінській встановили апарат з кегами, де чимало людей зупиняються випити стаканчик квасу, пише "Комсомольська правда".

За напій просять 2,5 гривні за маленький стаканчик, 4,5 гривні - за півлітровий.

Однак про якість товару продавці не дбають - кеги з квасом стоять просто на сонці, незважаючи на те, що на самих ємностях вказано, що зберегати їх можна при температурі не більше 20 градусів тепла.

За словами молодої продавщиці Олени, вона кеги (50 літрів) купують по 255 гривень - за день розходиться 2-4 штуки.

Таким чином, за інформацією видання, на кожнім літрі квасу продавці заробляють майже по 4 гривні, або від 390 до 780 гривень.

При цьому в міський санстанції кажуть, що про незаконну торгівлю не чули.

"Де ви їх бачили, цих продавців? Ніхто кеговим і бочковим квасом у місті не торгує!", - сказала співробітник відділення гігієни харчування міської СЕС.

За повідомленням санстанції, продаж квасу з кегів дозволений тільки в закладах громадського харчування, де дотримуються умови збереження напою.

"Санстанція не давала жодного дозволу на продаж квасу на вулиці. Така торгівля ведеться незаконно. За продаж квасу без документів загрожує штраф до 420 гривень", - сказала завідувач відділом гігієни харчування міської СЕС Наталя Бойчук.

Крім того, СЕС не рекомендує пити квас на вулиці, мовляв, вживання напою, що зберігається при занадто високій температурі, може привести до розладу шлунка, харчовим отруєнням і порушення роботи внутрішніх органів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ