МВС розслідує повішання в райуправлінні: вже двоє звільнених


Головне управління МВС у Києві розпочало службову перевірку за фактом самогубства Дмитра Ящука у Святошинського райуправлінні міліції.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС.

За інформацією правоохоронців Ящука було доставлено до Святошинського райуправління після обшуку в його квартирі, коли було знайдено 5 шприців із залишками невідомої речовини, схожої на наркотичну.

Хлопця затримали як особу, яка порушили правила обігу наркотичних засобів і психотропних речовин - до трьох діб.

"У зв'язку з цим Дмитра Я. було поміщено до кімнати для затриманих та взятих під варту осіб. Перебуваючи в кімнаті наодинці, він дістав схований шнурок від спортивних шортів, який прив'язав до решітки вікна та покінчив життя самогубством через повішання.

Інспектор-черговий, виявивши затриманого у такому стані, негайно викликав швидку медичну допомогу. Однак лікарі, що прибули за викликом, лише констатували смерть", йдеться в повідомленні міліції.

Начальник ГУ МВС у Києві генерал-лейтенант міліції Олексій Крикун на період проведення службової перевірки Головного управління та прокуратури своїм наказом відсторонив від виконання службових обов'язків добовий наряд чергової частини Святошинського райуправління.

Окрім цього видано наказ про звільнення з органів внутрішніх справ старшого лейтенанта міліції - інспектора чергового, який неякісно провів особистий огляд затриманого перед поміщенням його до кімнати.

Також не буде служити в ОВС і прапорщик міліції, який відповідав за охорону затриманих та взятих під варту осіб, що вчасно не виявив та не попередив факт самогубства, йдеться  в повідомленні.

Начальник столичної міліції наклав дисциплінарні стягнення на начальника Святошинського рай управління міліції та ще шістьох працівників районного управління.

Наразі за фактом надзвичайної події триває перевірка.

Як відомо, у Святошинському райуправлінні міліції покінчив життя самогубством 24-річний Дмитро Ящук, затриманий за збереження наркотиків. Хлопець повісився на шнуркові від шортів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ