Місце Голубченка в київській мерії зайняв міністр ЖКГ



Першим заступником голови Київської міської державної адміністрації замість Анатолія Голубченка призначений нинішній міністр із питань житлово-комунального господарства Олександр Попов.

Про це заявив на розширеному засіданні колегії в КМДА віце-прем'єр Андрій Клюєв, повідомляє "Інтерфакс".

Він також повідомив, що кандидатура Попова на дану посаду погоджена з президентом Віктором Януковичем і Кабінетом міністрів, а Голубченко призначений заступником голови КМДА. 

"Із призначенням Олександра Павловича моїм першим заступником, усі питання про розподіл повноважень у Києві самі собою відпадають - ніякого розподілу повноважень київського міського голови і голови Київської держадміністрації не буде", - заявив мер Леонід Черновецький.

За словами джерела "Дзеркало тижня", Партії регіонів не підтримає внесені зміни в закон про столицю прийняті в першому читанні в 2009 році та пропозиції міністра юстиції Олександра Лавриновича про ліквідацію посади мера і райрад.

Таким чином місцеві вибори пройдуть у жовтні за мажоритарною системою, що дозволить ПР, незважаючи на низький столичний рейтинг, сформувати "поштучну" більшість у районних радах, сказав співрозмовник видання.

Крім того, за задумом розроблювачів ідеї, серед яких голова апарату президента Сергій Льовочкін, Попов як хороший господарник, зможе також підтягнути електорат столиці.

А часу він матиме вдосталь, оскільки мер столиці і Київрада у зв'язку з достроковими перевиборами у 2008 році будуть обиратися в 2012 році. Таке рішення прийняв Конституційний суд, а Партія регіонів - у цьому конкретному випадку - не збирається його порушувати.  

Як відомо,Попов (1960 року народження) - уродженець Кривого Рогу Дніпропетровська області. Закінчив Тюменський інженерно-будівельний інститут. За фахом - інженер-будівельник.

Очолював Міністерство з питань житлово-комунального господарства у 2006-2007 роках.

До того, як очолив Міністерство з питань ЖКГ у 2010 році, був депутатом Верховної Ради нинішнього скликання від Партії регіонів.

Попов вважається близьким до заступника голови Партії регіонів, нардепа Володимира Рибака, який також розглядався на посаду голови Київської міської адміністрації.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ