Хрещатик опинився серед 50 найдорожчих вулиць світу



Фото www.kiev.cz
Головна вулиця Києва вперше потрапила у світовий рейтинг найдорожчих вулиць світу, що складається консалтинговою фірмою Colliers International.

Поки що Хрещатик займає скромне місце наприкінці списку, оскільки орендні ставки в Києві зараз одні з найнижчих у Європі, пише "Комерсант".

Список вулиць Colliers International очолюють Єлисейські Поля в Парижі, де вартість оренди сягає $13,5 тисячі за кв. м на рік, за Парижем стоїть П'ята авеню в Нью-Йорку (близько $13,45 тисячі за кв. м) і Рассел-стріт у Гонконгу ($12,97 тисячі за кв. м).

Київ у топ-50 виявився на 48-му місці з річною вартістю оренди на Хрещатику близько $2,4 тисячі за кв. м, або $223 за кв. м на місяць.

За даними компанії, за останній рік оренда на Хрещатику зросла приблизно на 11%.

Вартість оренди в Києві уперше враховується в цьому рейтингу. За даними учасників ринку, ще до кризи оренда площ на Хрещатику досягала $400 за кв. м на місяць, упавши під час кризи до $70-100 за кв. м.

За словами експертів, під час кризи вартість орендних ставок у Києві упала практично в два рази, що дало можливість вийти в Україну і відкрити на головній вулиці свої магазини таким рітейлорам, як Stockmann (відкрила магазин Seppala) і іспанській Desigual.

При виході на ринок у західних рітейлерів є вибір відкриватися або в знакових торгових центрах, або на Хрещатику, але оскільки до кризи гарних торгових центрів було мало, то залишався один шлях - відкриватися на головній вулиці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ