У київській міліції повісився хлопець. Мати каже – допомогли



Фото www.z38.ru
У Святошинському райуправлінні міліції покінчив життя самогубством 24-річний Дмитро Ящук, затриманий за збереження наркотиків. Хлопець повісився на шнуркові від шортів.

Про це повідомив начальник прес-служби ГУ МВС у Києві Володимир Поліщук, пише "Сегодня".

"Дмитро Я. вчинив самогубство близько 15.30 13 червня просто в кімнаті для затриманих", - сказав Поліщук.

За його словами, хлопця затримували вже кілька разів за наркотики на Святошино і в Солом'янському районі.

За даними міліції, у 2005 році Дмитро був засуджений умовно, а через кілька років проти нього порушувалася ще одна кримінальна справа.

У МВС повідомили, що один із затриманих розповів, що купував у Дмитра героїн. При обшуку в останнього знайшли кілька шприців з речовиною, яку нині відправлено на експертизу.

"Підозрюємо, що затриманий Дмитро заховав шнурок від шортів, обмотав його навколо ноги під носком, а супровідний його працівник міліції, старший лейтенант, недодивився", - розповів Поліщук.

У міліції припускають, що причиною суїциду могла стати ломка, однак мати загиблого Людмила Ящук сумнівається, що її син повісився добровільно.

"Коли його затримувала міліція, Дмитрик мені сказав, щоб я його обов'язково дочекалася. Я ж бо сердечниця. Так, Дмитрик вживав наркотики, але в останні тижні почав лікування. Вдома в нас наркотиків не було, а шприци, що знайшла міліція, були порожніми. Не вірю висновкам міліції, тому що Дмитрик був віруючою людиною, а самогубство - це великий гріх", - сказала жінка.

Зараз вона чекає результатів судмедекспертизи: "Я думаю, що міліція або дійсно недогледіла, або "допомогла" повіситися моєму синові. Недавно, наскільки я знаю, одному зі знайомих сина правоохоронці відбили селезінку, після чого намагалися повісити цей злочин на Дмитрика".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ