У Черновецького умили руки від наказу про політзаходи в школах


Заступник голови КМДА Віталій Журавський заявляє, що міська влада не надавала жодних доручень щодо призначення відповідальних осіб за надання інформації про громадське життя освітян.

Так він прокоментував оприлюднений Харківською Гельсінською правозахисною групою наказ управління освіти Святошинської райдержадміністрації "Про призначення відповідальних за надання інформації", повідомляє прес-служба КМДА.

"У столиці ніхто не буде збирати інформацію про громадське життя педагогів. Міська влада не надавала і не могла надавати таких доручень головам районних адміністрацій. Наказ начальника управління освіти Святошинського району Галини Терпиловської - прикрий випадок, результат безвідповідальної самодіяльності", - підкреслив Журавський.

Він також додав, що, аби не допустити порушення конституційних прав громадян на свободу слова, підписав наказ Головного управління освіти і науки КМДА, яким відмінив наказ Святошинського управління освіти, як такий, що виданий з порушенням законодавства.

"Такий випадок стався лише в Святошинському районі. Тому я звернувся до голови Святошинської районної державної адміністрації Володимира Мазепи з проханням розглянути питання про відповідність займаній посаді начальника районного управління освіти Галини Терпиловської та не допустити у майбутньому видання наказів, що порушують права громадян", - додав Журавський.

Як відомо, раніше сайт Харківської Гельсінської групи оприлюднив наказ управління освіти Святошинської райадміністрації "Про призначення відповідальних за надання інформації".

Згодом заступник голови адміністрації президента Ганна Герман заявила, що Банкова не вимагала від шкіл надавати інформацію про суспільно-політичні заходи у їхніх установах і що все це самодіяльність київської влади.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ