За 10 гривень маршрутники стають на рейс без перевірки



Фото "Сегодня"
Щодня на столичні вулиці виїжджають десятки маршруток, технічний стан яких ніхто навіть не думав перевіряти і за кермом яких може сидіти п'яний водій.

Щоб виїхати в рейс, незважаючи на самопочуття і стан машини, достатньо заплатити 10 гривень - по 5 механіку і лікарю, які ставлять підпис і штамп на шляховому листі, пише "Сегодня".

За інформацією видання, о 5 ранку на вулиці Київській у Вишневому, ні водіїв, ні маршруток ніхто не перевіряє. Уся процедура займає кілька хвилин: водій залишає автомобіль на дорозі, бере свій шляховий лист і йде в маленьку одноповерхову будівлю, кладе на стіл 10 гривень, п'є каву і сідає за кермо, щоб перевозити сотні пасажирів.

Медик, який мусить вимірити тиск водієві і попросити його пройти алкотест, та механік, який має провести експрес-перевірку стану машини, просто беруть гроші.

За словами водія автобуса Анатолія, 10 гривень - це не хабар, а зарплата механіка і лікаря, тому що "їм офіс не платить".

"Ми вчора з другом пляшку приговорили. Якби перевіряли, то не випустили б. А так..." - розповідав один водій іншому.

Водночас лікар заявила, що і тест водії проходять, і тиск їм міряють, механік же просто відмовився будь що коментувати.

Тим часом, за словами прес-секретаря столичної ДАІ Наталі Сторожик, нині два тижні йде рейд "Автобус-2010", ще стільки ж перевірятимуть маршрутників.

"Ми навіть відкрили телефон довіри (483-70-64), щоб нам розповідали про порушення водіїв. Люди дзвонять досить часто, і ми реагуємо на їхні сигнали", - сказала Сторожик, додавши, що за попередніми підсумками, виявлено 200 порушень і 7 п'яних водіїв за кермом.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ